НАП стартира данъчната си кампания от днес. Дава се възможност за данъчни

...
НАП стартира данъчната си кампания от днес. Дава се възможност за данъчни
Коментари Харесай

Милена Кръстанова от НАП: Посрещаме новата данъчна кампания с надградени възможности в електронните услуги

НАП започва данъчната си акция от през днешния ден. Дава се възможност за данъчни облекчения – измежду най-често употребяваните облекчения е за деца (в случая – 600 лв. за едно, 1 200 лв. за две и 1 800 лв. за три деца като безспорна стойност, което представлява 10% от сумата, с която се понижава данъчната основа).

Младите семейства с ипотека също имат опция да понижат данъчната си основа, понижение от облагането има при пенсионно обезпечаване в третия дирек и животозастраховане.

Както постоянно, от приходната организация препоръчват данъчните декларации да се подават онлайн. В хода на акцията ще бъдат оповестени и авансово попълнените заявления.

" Посрещаме новата данъчна акция с нови, надградени благоприятни условия в електронните услуги и по тази причина ние непрестанно работим за тяхното рационализиране. Целта ни е да реализираме и същото с подаването на данъчните заявления, които огромна част от българите вършат. От през днешния ден те могат да се попълват и през уеб страницата ни ", съобщи Милена Кръстанова. заместник- изпълнителният шеф на Националната организация за приходите (НАП).

" Подаването на декларацията следва да бъде направено до 30 април. Както следва по електронен път, в Национална агенция за приходите или пощите. В рамките на този период лицата би трябвало да изплатят дължимите суми към Национална агенция за приходите. Друго значимо е да знаят, че е водеща датата, в която парите ще постъпят в Национална агенция за приходите, по тази причина трбява да изяснят това с институцията, през която заплащат отговорностите си и в какъв период ще са постъпили при нас, с цел да няма закъснения. Лицата, които желаят да се възползват от ранно обявление, ще получават 5 % отстъпка, поданена по електронен път. Другото значимо изискване е лицето да няма остарели отговорности ", сподели Боряна Георгиева - Директор дирекция Обслужване.

За данъчните облекчения се попълня декларация, която съдържа информация за лицето, изложена в уеб страницата ни. След като се попълни правилно тя, сумата се изплаща. Когато лицето се запознае с информацията има право да промени размера на прихода, в случай че не дава отговор на неговия. Облекчението се употребява от единия родител, в случай че не доближават приходите обаче на него, може да се употребява и от двамата. Лицата би трябвало да знаят, отново дублирам, че лицата не би трябвало да имат остарели отговорности към Национална агенция за приходите, добави тя.

Очаквайте детайлности!

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР